Rotaryclub – Van Bachianas naar Bossanova

De Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude organiseert een swingend Zuid-Amerikaans muziekfeest met medewerking van musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en musici uit de Latijns-Amerikaanse muziekwereld.

Van Bachianas naar Bossanova

Zaterdag 7 oktober 2023
Dorpskerk van Abcoude (Kerkplein 45)
20.00 uur; zaal open 19.30 uur

De opbrengst is bestemd voor jeugdactiviteiten in De Ronde Venen. Kaarten à € 30,− (inclusief hapje en drankje) zijn verkrijgbaar via Martien Stigter: mgstigter@upcmail.com onder vermelding van “benefietconcert”, het aantal kaarten, naam en adres. Het bedrag kunt u overmaken op NL64RABO0365503827 t.n.v. Rotary Vinkeveen-Abcoude www.rotary.nl/vinkeveenabcoude

Musici Koninklijk Concertgebouw Orkest:
Johan van Iersel, cello: curator
Alessandro di Giacomo, viool,
Edith van Moergastel, altviool
Bence Major, percussie

Musici extern:
Breno Virícimo, gitaar/vocals
Daniel de Moraes, gitaar
Laura Polence, piano/vocals
Lucas Figueiredo Santana, saxofoon

Johan van Iersel, solocellist van het Concertgebouworkest, werd tijdens de pandemie door Breno Virícimo gevraagd om samen iedere week een paar Latijns-Amerikaanse nummers te lanceren op social media. Voor Johan werd dit een snelcursus in een voor hem nieuwe muzikale taal. Samen met drie collega’s uit zijn orkest en vier musici uit de Latin scene heeft hij nu een pakkend en opwindend programma samengesteld. Zij spelen bekende werken van Villa Lobos en Ponce, afgewisseld met zelfgeschreven muziek. Dit swingende programma werd met veel succes eerder uitgevoerd in een uitverkocht Bijlmer Parktheater.

Download de Flyer