Search
Close this search box.

Andere behandelingen

Orthodontie

Soms is de ontwikkeling van het gebit zodanig dat er behoefte is aan gebitsregulatie. Hiertoe zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden. Het moment van aanvang en de duur van de behandeling hangen sterk af van de aard van de gebitsafwijking en de fase van de gebitsontwikkeling.
Er kan bijvoorbeeld onderscheid gemaakt worden tussen uitneembare apparatuur en vaste apparatuur. Uitneembare apparatuur wordt veelal toegepast om te proberen vroegtijdig, bijvoorbeeld in het wisselgebit, een zich dan manifesterend probleem bij te sturen om later een minder of geen gecompliceerde behandeling te hoeven uitvoeren.
Vaste apparatuur wordt veelal gebruikt na de wisselfase. Hiermee worden de blijvende tanden en kiezen netjes in de rij gezet. Behalve dat dit mooier zal zijn zal hun functie verbeteren en zijn ze gemakkelijker schoon te houden. De orthodontische behandelingen worden bij voorkeur op de woensdagmiddag afgesproken.

Voordat een beugelbehandeling kan beginnen is er uitgebreid vooronderzoek nodig. Dit bestaat uit een intake-consult om te zien of er inderdaad een orthodontisch probleem is waarbij er gegevens worden verzameld met behulp van onder andere röntgenfoto’s en gebitsafdrukken. Als al deze gegevens zijn verwerkt wordt er een analyse van gemaakt .Op basis hiervan is er later een consult ter bespreking van het behandelplan.

Indien er besloten wordt tot een beugelbehandeling wordt er een afspraak gemaakt voor het plaatsen van de beugel. Er wordt dan tevens uitleg gegeven over de werking en en de mondverzorging. Er worden nu ook controleafspraken gemaakt. Deze kunnen variëren van 4 tot 8 weken.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel dan met onze praktijk.*

*Op werkdagen tussen 12.00 en 13.00 en op maandag na 16.45 zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
Laatste nieuws