Search
Close this search box.

Andere behandelingen

Facings in de Restauratieve Tandheelkunde

In onze praktijk kunt u ook Facings laten maken. Dit zijn dunne tandkleurige schildjes waar je de voorkant van de tanden mee kunt bedekken. Dit doe je meestal wanneer je niet tevreden bent over de kleur en/of de vorm van de voortanden of als ze erg beschadigd zijn. In sommige gevallen is het nodig om de toplaag aan de voorzijde iets weg te slijpen . Dit kan zijn om de ongewenste kleur niet te laten doorschemeren en soms om te voorkomen dat de tanden te dik worden. Er zijn ook situaties waarin je juist wilt dat ze iets dikker worden omdat sommige tanden juist wat meer body nodig hebben.

Het maken van Facings is een behandeling waarvoor je de tijd moet nemen. Dit geldt zowel voor porseleinen Facings als voor composiet Facings. De composiet Facings worden meestal direct aan de stoel gemaakt en porseleinen Facings worden in samenwerking met een gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium gemaakt. Meestal wordt daar ook samen de kleur vastgesteld.

Voor, tijdens en na de behandeling worden in de regel veel beeldfoto’s gemaakt. Dit helpt erg bij het vaststellen van kleur en vorm. Vaak wordt ook gebruik gemaakt van een zgn. Mock-up, dit is een voorbeeld van het beoogde resultaat op een gipsmodel of 3D-scan. Zo heb je vooraf een indruk van wat er mogelijk is. Als dit overeenkomt met je wensen wordt de echte behandeling pas in gang gezet.

Op het eerste Facing consult in onze praktijk worden alleen beeldfoto’s en gebitsafdrukken of 3D-scan gemaakt. Deze hebben we nodig om op de tweede afspraak het behandelplan en de kostenbegroting te bespreken. Pas na instemming hiermee wordt een behandelafspraak gemaakt.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel dan met onze praktijk.*

*Op werkdagen tussen 12.00 en 13.00 en op maandag na 16.45 zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
Laatste nieuws